04 December 2007

Watching Blu ray on bf's hd ready tv


Είδαμε την πρώτη μας ταινία σε Blu ray... σε HD ready τηλεόραση. Μας πήρε καμία ώρα να καταφέρουμε να προσπεράσουμε το μήνυμα "Cannot play protected content" , το οποίο εμφανιζόταν με το που συνδέαμε το hdmi καλωδιάκι με το laptop.
Τελικά κατέβασα ένα πρόγραμμα που λεγόταν PowerStrip και στις επιλογές Display του Vaio επέλεξα ως έξοδο μόνο την τηλεόραση και... voila ... άρχισε επιτέλους η ταινία.
Όσο για την ταινία, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά θα μείνει στην ιστορία ως η 1η ταινία σε Blu ray που είδα σε hd ready τηλεόραση :p

2 comments:

snikolas said...

Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω το HD Ready είναι απλά μια τηλεόραση που ¨ρίχνει¨ την ποιότητα του blue ray για να μπορέσει να την απεικονίσει. Αν θέλεις να δεις πραγματικά την ποιότητα ενός blue ray πρέπει να έχεις τηλεόραση Full HD. To laptop σου πάντως αν κατάλαβα καλά ποιο είναι τότε είναι Full HD.

SkiA said...

Το laptop είναι το FZ21M της Sony και ναι είναι full HD (έχει και στο αντίστοιχο αυτοκολλητάκι κάτω από το πληκτρολόγιο :p )

Έχω δει blu ray και στο Vaio, αλλά στην τηλεόραση (αν και ήταν απλά HD Ready) το ευχαριστήθηκα μακράν πιο πολύ.
Βέβαια με παίδεψε λιγάκι, στην αρχή νόμιζα ότι συνδέεις το hdmi, πατάς play και βλέπεις την ταινία, δεν ήταν όμως τόσο απλά τα πράγματα. Ενώ έβλεπα το desktop στην tv, όταν επέλεγα να παίξει την ταινία κολλούσα με το hdcp και την ανάλυση, η οποία έπρεπε να είναι 1366x768)